Biserica împotriva căsătoriilor gay… Până unde?

În lumea secolului 21, căsătoriile dintre membrii comunității LGBTQ+ încă reprezintă un subiect controversat.
Se poate spune că există două tabere: cea a homofobilor și cea a celor care susțin comunitatea gay.
Majoritatea taberei homofobilor este compusă din preoți, din îndoctrinați ce ar fi chiar în stare să ucidă în numele religiei lor, din oameni senili, care ar face orice pentru un loc în Rai, ori pentru câțiva ani în plus, aici.
Presupun că știți cu toții de doleanța Mitropolitului Banatului, Ioan.

boboteaza-15-640x427

În urmă declarației sale, au început să se facă nenumărate petiții, care au început să circule nu numai în biserici, dar și în afara acestora, cu ‘binevoința’ preoților și a creștinilor.
M-am întâlnit astfel săptămâna trecută în Piața Moldovei, Focșani, cu doamna A. (o vecină cu mai mult sau mai puțin peste 70 de ani) și cu soțul dumneaei:
N-aveți buletinul? Nu știți seria și CNP-ul măcar? Că strângem semnături împotriva persoanelor gay. Asta-i petiția preotului de la Garoafa. Adică nenorociții și așa fac ce vor, și biserica nu. Ferească Dumnezeu să se căsătorească ăștia. Vrem să îi dăm afară, să își facă ei o țară a lor. Acolo să aibă drepturi, nu aici. Dacă nici biserica nu mai e unită, atunci cine?‘- O parte din discursul acesteia.

semnaturi-constituie-640x480
‘Eram cu bunica mea, la țară, când a venit preotul și a întrebat-o dacă semnează o hârtie pentru biserică. Ea, fiind cu biserica, normal că a semnat, chiar și fără să știe despre ce era vorba… că doar el era preotul…”-o colegă
Mi se pare groaznică mentalitatea acestor oameni cu adevărat ‘buni’ la suflet, care cred într-un Iisus care promovează iubirea față de aproape. Nici măcar nu mă pot gândi la niște scuze pentru credința lor arhaică. Ei uită probabil că persoanele gay au existat încă din cele mai vechi timpuri, exact că negrii și femeile (în trecut fără drepturi; obiecte, proprietăți). Ultimele două categorii sociale(cele mai cunoscute) sunt însă considerate și acum grupuri vulnerabile, pentru care a trebuit să se introducă discriminarea pozitivă.
Nu înțeleg de ce membrii LGBT+ sunt priviți cu atâta ură. Nu au ucis, nu au furat, nu au obligat pe nimeni să îi accepte. Cu ce îi afectează însă pe… creștini și pe ceilalți homofobi viața personală a acestora? Li se pare scârbos? Mhm, și mie mi se pare stupidă prostia, promovată în media.
‘Mi se pare atât de stupid să se facă o petiție importiva a ceva care nici măcar nu există(căsătoriile gay). Este ca și cum eu aș spune că vreau să procreez un unicorn dintr-un cal și un corn și biserica ar face o petiție importiva mea.’– o colegă

Sper ca oamenii să își aducă aminte că sunt oameni.

sursa foto

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s